Circulaire Sieraden

Handgemaakte, circulaire sieraden

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Isolde de Ridder Sieraden. Met onze handgemaakte, circulaire sieraden willen wij een steentje bijdragen aan duurzaam omgaan met het milieu.
De sieraden worden op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Dat betekent dat onze werkwijze binnen het cradle to cradle principe past. Door materialen te hergebruiken hoeven er geen nieuwe materialen gedolven te worden, wat een positieve impact heeft op zowel mens als milieu. Doordat we de materialen die we gebruiken binnenshuis verwerken, hebben we goed zicht op de arbeidsomstandigheden. We letten daarnaast op de milieubelasting van de chemicaliën die nodig zijn in het maakproces, het water- en stroomverbruik en onze koolstof-uitstoot.
Zo worden onze sieraden gemaakt met respect voor mens en milieu, met oog op een mooiere toekomst.

Gerecyclede sieraden

Wij blijven ons verdiepen in manieren om circulair te werken.
Daarbij kijken we naar hoe verschillende materialen hergebruikt kunnen worden. Dit geldt niet alleen voor bestaande sieraden die bij ons een nieuw leven krijgen, maar ook andere producten waarvan een sieraad vervaardigd kan worden zoals de edelmetalen die in oude electronica verwerkt zijn.
Het hoofddoel is dat er, in plaats van nieuwe grondstoffen, gebruik wordt gemaakt van materialen die al gebruikt zijn geweest en door hergebruik nog van veel waarde kunnen zijn. Als wij hierop focussen kunnen we werken aan een betere en maatschappelijk verantwoorde wereld. Isolde de Ridder Sieraden draagt daar met alle liefde en op eigen wijze aan bij.

Oud goud, nieuw sieraad

Er zijn van die sieraden die thuis in de kast liggen zonder dat je ze ooit draagt, ze zijn je stijl niet of zijn heel ouderwets. Maar ze weg doen is eigenlijk geen optie, omdat ze sentimentele waarde hebben. Wij vinden het belangrijk dat dat specifieke goud een nieuw leven kan krijgen in de vorm van een sieraad dat je wel zou dragen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en zorgen ervoor dat een sieraad naar jouw wens wordt gemaakt van dat speciale goud.

Contact

Wij dragen graag bij aan een betere wereld met onze handgemaakte, circulaire sieraden. We geven gebruikte sieraden een tweede leven door ze te up-cyclen of te recyclen. Ben je benieuwd geworden naar wat we voor jou kunnen betekenen? Voor extra informatie of het maken van een afspraak kun je ons telefonisch of via de mail benaderen.